Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Tarihçe

Bilindiği üzere Avrasya Üniversitesi Trabzon ilinde ikinci üniversite olarak 2010 yılında açılarak 2011- 2012 Eğitim Öğretim yılında faaliyete başlamıştır. Öncelikle ülkemizin ve bölgenin ihtiyacı olan Fakülte ve bölümleri aktif duruma getirilmiştir. Daha sonra bir takım incelemeler sonucunda bölgenin turizm potansiyeli göz önünde bulundurarak ihtiyaç duyulan Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu 2013-2014 Eğitim öğretim yılında Yüksek Öğretim Kurulunun onayı ile açılmış ve söz konusu eğitim öğretim yılı için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne öğrenci kabul etmeye başlamıştır. Daha sonraki yıllarda yüksekokulun adı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak değiştirilmiş, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne ek olarak Gümrük İşletme, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret ve Uluslararası Finans ve Bankacılık bölümleri açılmıştır.