Bronz Madalya Kazandık

Of Seminer 7
Of Seminer 5

AVRASYA’YA ULUSLARASI YARIŞMADA BRONZ MADALYA

Avrasya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü birinci sınıf öğrencisi Enis Edip Akıcı, İstanbul’da düzenlenen Gastronomi yarışmasında üniversiteli öğrenciler alanında hazırladığı yemekle bronz madalya kazandı.12.si düzenlenen Uluslar arası Gastronomi Festivali’nin üniversite öğrencileri alanındaki yarışmaya ülkemiz haricinde Suriye, Sırbistan ve Kore’den yaklaşık altmış öğrenci hazırladıkları yemeklerle katıldı. Akıcı, hazırladığı elmalı tarçınlı demiglas sos eşliğindeki kuzu antrikot ile bronz madalya kazandı.
Avrasya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Başak Sungur, konu ile ilgili yaptığı açıklamada yarışmada bronz madalya kazanan Enis Edip Akıcının Avrasya Üniversitesini en iyi şeklide temsil ettiğini ve Bölümlerinin yeni açılmasına rağmen verdikleri uygulamalı eğitimle öğrencilerin çok iyi yetiştirildiğini söyledi. Sungur, henüz katıldığımız ilk yarışma  bundan sonra tüm yarışmalara sınıfça katılacağız bütün öğrencilerim çok yetenekli bizde onlara uygulamalı eğitimle katkıda bulunuyoruz dedi. Sungur cümlelerini şöyle sürdürdü.12/15 Şubat 2014 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen 12. Uluslararası Gastronomi Festivaline okulumuz birinci sınıf öğrencilerinden Enis Edip Akıcı üniversiteler arası yarışmalar düzeyinde katıldı. Yarışmada üstün bir başarı sergileyerek bronz madalya aldı. Yaptığı yemekte kuzu antrikot yemeğiydi. Elmalı tarçınlı bir sosla ve garnitür eşliğinde sundu. Yarışma jürisinde hem yabancı, hem yerli türk mutfağına ait uluslararası düzeyde kendini tanıtmış, ifade etmiş şeflerle birlikte değerlendirme jürisi vardı.Bu değerlendirme sonucunda yetmiş ile seksen beş puan arasında bir puan alarak bronz madalya aldı. Katıldığı alanda altın madalya alan öğrenci yoktu, çünkü altın madalya için doksan ile yüz puan arasında bir puan alınması gerekiyordu, dolayısıyla hiçbir öğrenci altın madalyayı hak etmedi. O yüzden yarışmanın sonunda bronz ve gümüş madalyalar dağıtıldı. Enis de okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek bronz madalyayı aldı dedi.
Madalyayı alan Avrasya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencisi Enis Edip Akıcı, Bundan sonraki faaliyetlere arkadaşlarımla bir ekip halinde katılmayı temenni ediyorum. Okulumuz bu konuda bize destek veriyor, bundan sonraki yarışmalarda okulumuzdan birçok arkadaşımın başarılı sonuçlar getireceğine inanıyorum dedi.
Akıcı sınıfındaki arkadaşlarına da cesaret verdi. Kendisini İstanbul’daki yarışmada desteklemek amacıyla Trabzon’dan  gelen sınıf arkadaşlarından Cemre Çakıroğlu ise bölümlerinin yeni açıldığını fakat deneyimli akademisyenlerle uygulamalı eğitime verilen önemle şimdiden madalyaları toplamaya başladıklarını söyledi. Çakıroğlu, bundan sonraki yarışmalara sınıf arkadaşlarının hepsinin katılacağını söyleyerek Akıcı ile gurur duyduklarını ifade etti.